Het verhaal van een Syriër

Het verhaal van een Syriër

17 mei 2017 10:00 - 12:00

(Opslaan naar agenda)

Rembrandtkapel Rembrandtlaan 20, 3761 AH Soest, Nederland

De Syriër Nour Aldean Waked en Désanne van Brederode presenteren het vluchtverhaal van Nour, met daarbij achtergronden over het opgroeien in een dictatuur, de idealen van de bevolking, redenen om te vluchten, Nour’s aankomst en integratie in Nederland, de zorg om Syrië en andere Syriërs in Nederland, en het effect van het zwijgen in Nederland en het westen.

Beiden zijn verbonden met het Syrische comité. (www.syrischecomite.nl)

Nour Aldean Waked is Syrië ontvlucht en leeft met zijn gezin sinds 2 jaar in Nederland. Hij studeerde Media en Journalistiek aan de universiteit van Damascus en heeft gewerkt in Beirut en Algerije als medewerker in de handel en olie-industrie.

Désanne van Brederode (1970) studeerde filosofie en is schrijver. Ze schreef sinds 1994 zeven romans, alle verschenen bij uitgeverij Querido. Daarnaast schrijft ze artikelen en essays, columns en poëzie en geeft ze lezingen over uitlopende onderwerpen van levensbeschouwelijke aard.

In februari 2017 verscheen het boek 'Dans! Denk!' - over leven en werk van de choreografe Krisztina de Châtel en later dit jaar zal het pamflet 'Als stilte steekt - over het effect van collectief zwijgen over misstanden en wandaden' verschijnen. Désanne van Brederode is sinds 2012 verbonden aan het Syrische Comité in Nederland.

Rembrandtkapel

Rembrandtlaan 20, 3761 AH Soest, NederlandGeef routebeschrijving