Vriendschap Zonder Uitleg

Vriendschap Zonder Uitleg

07 februari 2018 10:00 - 12:00

(Opslaan naar agenda)

Rembrandtkapel Rembrandtlaan 20, 3761 AH Soest, Nederland

René van den Beld,

Predikant, theoloog en cabaretier

www.renevandenbeld.nlVriendschap overkomt je als een geschenk. Dat organiseert of manage je niet even. De filosoof Michel de Montaigne (1533-1592) heeft op een kernachtige manier vriendschap geformuleerd: omdat jij jij bent en ik mij. Probeer dat maar eens onder worden te brengen of in een formule  of module te vatten?


Het programma Vertel me eens wat over vriendschap, is een literair,muzikaal  en cabaretesk geheel over de vriendschap. De teksten worden afgewisseld door muziek. Het programma bestaat uit zelf geschreven teksten en teksten uit de literatuur.


Bij alle verschillen die er tussen mensen bestaan, is vriendschap een ervaring die juist verschillen blijkt op te heffen. Daarmee wordt er een waarde in het leven opengelegd die we ook de deugd van de  onbaatzuchtigheid kunnen noemen. Inderdaad, vrienden kennen niet de behoefte elkaar te laten vallen of een poot uit te draaien. Het komt niet bij ze op. Mozes praat met God als een vriend en Jezus noemt zijn leerlingen vrienden, als ze in zijn geest de wil van Gd doen. David en Jonathan zijn vrienden,  maar de vrienden van Job blijken het moeite met vriendschap te krijgen.


Vriendschap  is een kwaliteit die het leven mooi maakt. Ik probeer dat in mijn programma te laten zien en natuurlijk óók het tegendeel, zodat er ook wel degelijk wat te lachen valt, al was het maar om curieuze mensen die zich als kennissen aanstellen of mensen die zich grotesk allemansvrienden en alles begrijpen noemen.

Rembrandtkapel

Rembrandtlaan 20, 3761 AH Soest, NederlandGeef routebeschrijving